Nederlands         English

Vanuit de lucht zien bekende en onbekende plekken er vaak verrassend anders uit en ik vind het bijzonder om dat te kunnen vastleggen. Fotograferen doe ik het liefst in de natuur, zowel op de grond als vanuit de lucht. Daarbij ben ik vooral op zoek naar bijzondere composities met natuurlijke vormen, patronen en kleuren.
Bijna alle foto’s op deze website zijn gemaakt met een camera drone (Phantom). Van de luchtfoto’s van IJsland zijn er zes gemaakt vanuit een helikopter.

In de 360° panoramas kun je in alle richtingen kijken, zowel horizontaal als verticaal. Elk panorama is samengesteld uit tientallen foto's die allemaal op dezelfde plek en dezelfde hoogte zijn gemaakt. Op de overzichtspagina zie je de panoramas als 'little planet'. Klik op een little planet om het volledige panorama te bekijken. In het volledige panorama kun je rondkijken (klik en sleep, of draai de tablet/smartphone om je heen) en in- en uitzoomen (scrollwiel of vingerbeweging op het scherm).

De foto's van watervallen op IJsland zijn gemaakt met een lange sluitertijd van ongeveer 1 of 2 seconden. Voor deze serie heb ik gebruik gemaakt van een PolarPro ND64 filter om de hoeveelheid licht te verminderen, zodat bij daglicht een lange sluitertijd mogelijk werd.

Paul Oostveen