Paul Oostveen Paul Oostveen is natuurfotograaf en landschapsfotograaf, zowel vanuit de lucht als op de grond.

Luchtbeeld.nl is mijn bedrijf voor dronefotografie. Vanuit de lucht kun je onze landschappen op een verrassende manier in beeld brengen. Met mijn drone maak ik luchtfoto's, 360° panorama's en video's van natuurgebieden in vooral Nederland en IJsland. Ik ga graag op zoek naar bijzondere composities met natuurlijke vormen en kleuren.

Panorama Verdronken Land van Saeftinghe

Verdronken land van Saeftinghe en Hedwigepolder in 360°

360° panorama's
Behalve gewone luchtbeelden en panorama's maak ik ook 360° panorama's. In zo'n 360° panorama kun je zelf helemaal rondom kijken en ook recht omhoog en naar beneden. Het is een erg mooie manier om een natuurgebied te laten zien, alsof je zelf over het gebied zweeft. Een 360° panorama is samengevoegd uit tientallen foto's die allemaal op dezelfde plek en hoogte zijn gemaakt.
Op de overzichtspagina's zie je de panorama's als kleine afbeeldingen. Klik op een afbeelding om het volledige panorama te bekijken. In dat panorama kun je rondkijken (klik/tik en sleep) en zoomen (scrollwiel of finger swipe).

5K Video
In videobeelden kun je letterlijk over een gebied heen vliegen en bijvoorbeeld langzaam opstijgen. Ook kun je beweging laten zien zoals het wuiven van boomtoppen of de branding van de zee. Videobeelden zijn dan ook een levendige manier om een natuurgebied te laten zien. Met mijn drone maak ik videobeelden naar keuze in 5K of 4K resolutie.

Videobeelden Meinweg na de grote brand van april 2020 (Tip: bekijk het op volledig scherm).

Lange sluitertijd Lange sluitertijd
Als je fotografeert met lange sluitertijden kun je bewegende onderwerpen zoals stromend water (waterval, branding in zee) wazig maken terwijl stilstaande onderwerpen er om heen scherp blijven. Door grijsfilters te gebruiken kan ik ook met mijn drone lange sluitertijd foto's maken, dankzij een zeer goede stabilisatie in de lucht. Op mijn website zijn lange sluitertijd foto's te bekijken van watervallen in IJsland. Lees mijn artikel op Natuurfotografie.nl voor meer informatie.


Groene Camera 2018 Prijzen
Mijn luchtbeelden zijn bekroond in de volgende fotowedstrijden:
Groene Camera 2021: Eervolle vermelding categorie Planten-paddenstoelen met 'Waterbos'.
Groene Camera 2019: Runner-up (tweede prijs) categorie Abstract met 'Tentakels in het ijs'.
Lowland Photo Contest 2018: Eerste prijs categorie Landschap met 'Ovaal van bomen'.
GDT European Wildlife Photographer of the Year 2018: Highly Commended met 'The flood'.
Skypixel Sky Dreamer contest: Top entry met portfolio (6 foto's uit periode 2014-2018).
Groene Camera 2018: Eervolle vermeldingen categorieën Landschap (180° panorama Texel) en Abstract (boom in hoog water in de IJssel, zie kleine foto).
Skypixel Photo Contest 2016: Tweede prijs 360° panorama's, deelnemersgroep professionals, met 'Hidden lakes in Mývatn.'


Webshop Webshop, licentie of opdracht
In mijn webshop kunt u afdrukken van foto's bestellen in veel vormen: van canvas of (ingelijste) print/poster tot wenskaart, telefoonhoesje, draagtas of koffiemok. Ook kunt u drones en acces­soires bestellen. Daarnaast is het mogelijk om licenties te nemen voor gebruik van mijn foto's en 360° panorama's. Zo'n 360° panorama kunt u bijvoorbeeld embedden in een website of app of gebruiken voor billboards en advertenties. Bekijk alle mogelijkheden in mijn winkelstraat.
Vindt u niet wat u zoekt? Natuurlijk kunt u ook luchtbeelden en panorama's in opdracht laten maken, zowel in Nederland als in IJsland.

Certificaat
Luchtbeeld.nl beschikt over het RPAS Operator Certificate Light (ROC-Light). Een ROC of ROC-Light certificaat is in Nederland verplicht om in opdracht dronefoto's te maken en om dronefoto's te verkopen. Mijn drone is verzekerd voor aansprakelijkheid (bedrijfsmatig gebruik) en ingeschreven in het Nederlandse Luchtvaartregister en bij de Icelandic Transport Authority.

Met respect voor de natuur
Natuurlijk maak ik al mijn beelden met respect voor dieren en planten. Omdat ik de natuur niet wil verstoren, kies ik zorgvuldig mijn startplaats, vlieg niet te laag, gebruik geluidsarme propellers en houd rekening met het broedseizoen. Thuis gebruik ik groene stroom (o.a. voor opladen accu's en fotobewerking) en ik compenseer via Trees for All de CO2 uitstoot van de autokilometers die ik moet rijden om mijn beelden te kunnen maken.

Hohluraun Foto's van IJsland
Op mijn website Luchtbeeld.nl staan onder meer foto's en 360° panorama's die ik in IJsland met een drone heb gemaakt.
Kijk ook eens op apfoto.nl, de website van Annie van Deursen & Paul Oostveen Fotografie. Op die website vindt u een selectie van foto's die wij in IJsland vanaf de grond hebben gemaakt. Op apfoto.nl staat ook een serie foto's van de vulkaanuitbarsting in Holuhraun, gemaakt vanuit een helikopter.