drone stock video's
aerial footage
luchtopnamen van natuurgebieden en platteland
natuur en platteland

Leverings- en licentievoorwaarden Luchtbeeld.nl

Wanneer van toepassing?

Deze leverings- en licentievoorwaarden zijn van toepassing als u rechtstreeks video's, foto's of panorama's bestelt op Luchtbeeld.nl, via een online bestelformulier of per e-mail of telefonisch.
De voorwaarden zijn niet van toepassing bij bestellingen van panorama's via de website 360Cities, of als u afdrukken van foto's bestelt op bijvoorbeeld canvas, prints of gebruiksvoorwerpen (via FineArtAmerica/Pixels/Werk aan de muur). Daarvoor zijn de voorwaarden van de betreffende bedrijven van toepassing.

Licentievoorwaarden
Tenzij anders afgesproken, ontvangt u een royalty-free licentierecht om de foto of video te gebruiken. U mag het beeld dan voor meerdere projecten en in meerdere media publiceren, zonder beperking in tijd en locatie. U betaalt eenmalig en mag de beelden zo vaak en zo lang gebruiken als u wilt. Het licentierecht is eeuwigdurend, wereldwijd, onbeperkt en in alle media. Het licentierecht is niet-exclusief: wij kunnen het beeld ook, rechtstreeks of via foto-agentschappen, verkopen aan andere klanten. Wilt u een exclusief gebruiksrecht, neem dan contact met ons op.
Tenzij expliciet anders met u is afgesproken, mag u de beelden niet gebruiken voor on-demand producten (geleverd op bestelling), zoals (maar niet beperkt tot) ansichtkaarten, afdrukken voor aan de muur zoals op canvas of posters, gebruiksvoorwerpen zoals koffiemokken, wallpapers, screensavers en dergelijke. U mag de beelden ook niet gebruiken als onderdeel van een logo of handelsmerk. U mag de licentie nooit overdragen of verkopen aan derden.

Bij een standaardlicentie mogen de beelden worden gebruikt door één persoon binnen één organisatie. Uw collega's mogen de beelden dus niet gebruiken in hun projecten. U mag het licentierecht overdragen aan een collega (bijvoorbeeld als u elders gaat werken of een andere functie krijgt), maar u of de nieuwe licentiehouder moet Luchtbeeld.nl daarvan op de hoogte stellen voordat deze nieuwe persoon het beeld voor de eerste keer publiceert.
Het licentierecht is bij een standaardlicentie verder beperkt tot een maximum aantal van 500.000 vertoningen (over alle publicaties opgeteld). Als vertoning wordt bijvoorbeeld geteld: de oplage van papieren publicaties zoals kranten, tijdschriften, boeken, folders of productverpakkingen of het aantal bezoekers van de webpagina's, advertenties of films waarin de foto's of video's worden gebruikt.

Bij een uitgebreide licentie is er geen maximum aan het aantal vertoningen en mogen de beelden worden gebruikt door iedereen binnen één organisatie, dus ook door uw collega's. Het licentierecht mag niet worden overgedragen aan een andere organisatie, tenzij die organisatie voortkomt uit de oorspronkelijke organisatie (bijvoorbeeld door een fusie of overname). U kunt altijd upgraden van een standaard- naar een uitgebreide licentie.

Geen overdracht van auteursrecht
Het auteursrecht blijft te allen tijde bij de oorspronkelijke fotograaf. Voor zover dat in uw publicaties gebruikelijk is, vragen we u als maker de fotograaf te vermelden: Paul Oostveen (Luchtbeeld.nl). Een credit is niet nodig bij commercieel gebruik. In publicaties mag in geen geval de indruk worden gewekt dat u of iemand anders de beelden heeft gemaakt.

Levering
U ontvangt de gevraagde beelden binnen 24 uur na de bestelling. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat wij niet binnen 24 uur kunnen leveren. In dat geval ontvangt u altijd bericht en heeft u het recht de bestelling te annuleren. Bij een spoedlevering leveren wij de beelden binnen ongeveer 30 minuten, maar dat is alleen gegarandeerd als we telefonisch of per mail aan u hebben bevestigd dat spoedlevering op dat moment mogelijk is. Beelden worden geleverd per e-mail of via WeTransfer of een vergelijkbare dienst.

Kosten
De kosten van een licentie staan vermeld op de bestelpagina of worden per mail aan u voorgelegd. Alle bedragen zijn exclusief btw. Wij geven kortingen bij bestellingen van meer exemplaren: de prijs is lager vanaf de tweede en nog lager vanaf de zesde clip of foto. Als u alle clips bestelt uit een serie video's ontvangt u nog een extra korting. Op de bestelpagina wordt (als javascript is ingeschakeld) de korting vanaf de tweede en vanaf de zesde clip automatisch weergegeven, maar alleen voor de clips op die pagina.
Als u clips uit meerdere series wilt bestellen, moet u per serie een bestelformulier invullen. De korting vanaf de tweede en zesde clip wordt op de factuur automatisch toegepast over de bestellingen samen, als er minder dan 24 uur zit tussen de eerste en volgende/laatste bestelling.

Betaling
Door een bestelling te plaatsen, verplicht u zich tot betaling van het vermelde bedrag. Als bedrijf/organisatie kunt u op factuur betalen, binnen 14 dagen na de factuurdatum. Als particulier kunt u ook een licentie bestellen, maar vragen we u vooraf te betalen.

100% tevredenheidsgarantie
Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze beelden en willen dat ook u 100% tevreden bent. Op onze website kunt u de beelden alleen in lage resolutie bekijken en bij video's slechts een kort fragment. Wanneer u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met de kwaliteit van de geleverde beelden of deze zijn voor uw project toch niet bruikbaar, kunt de beelden omruilen voor andere foto's/video's of de bestelling geheel of gedeeltelijk annuleren. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:
- omruilen of annuleren is alleen mogelijk binnen 24 uur nadat u de beelden heeft gedownload/besteld.
- u heeft de beelden nog niet gepubliceerd en u vernietigt de ontvangen bestanden en eventuele kopiën daarvan.
- u kunt de beelden dus niet meer gebruiken.
- u laat ons weten waarom u niet tevreden bent of waarom de beelden toch niet bruikbaar zijn - zodat wij daarvan kunnen leren.
Als u een beroep wilt doen op de tevredenheidsgarantie, neem dan binnen 24 uur na levering per e-mail of telefonisch contact met ons op. Als u kiest voor (gedeeltelijke) annulering hoeft u de betreffende beelden niet te betalen. Heeft u al betaald, dan krijgt u binnen 24 uur het geld teruggestort.

Privacy statement
Als u een bestelformulier invult of per e-mail informatie opvraagt of een bestelling plaatst, ontvangen wij de door u ingevulde gegevens in een mailbericht. Wij gebruiken deze gegevens voor het beantwoorden van uw vragen, de levering van bestellingen en de facturering. Deze gegevens worden door ons bewaard in onze administratie.